Brtonigla je malo mjesto u središnjoj Istri poznato po najvećoj koncentraciji proizvođača vina. Zato je, naravno, zaslužan njezin smještaj. To nije obično mjesto, obična općina. Brtonigla je magično mjesto na sjecištu „četiri zemlje“.

Brtonigla leži na četiri različita tipa zemlje koja su karakteristična za istarsko područje. Ovo je zaista jedinstveni slučaj u Hrvatskoj. Sve posebnosti Brtonigle svode se na crvenicu, crno, sivo i bijelo tlo. Otuda kreću sve raznolikosti u proizvodnji i pripremi hrane i pića o čemu svjedoči i popularna konoba Primizia food & wine, idealna za sve one koji žele biti u dodiru s tradicijskim načinom proizvodnje autohtonih specijaliteta i pića.

Riječ je zaista o specifičnom mjestu na kojem se isprepliću četiri vrste tla te svaka od njih pogoduje razvoju drugačijih proizvoda jedinstvenih karakteristika.

Svako jelo ima jedinstvenu aromu i okuse, a u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama kao što su tartufi, istarski pršut, meso od boškarina ili ovčji sir, to je prava gozba za vaše nepce. Posjetite Primizia food & wine konobu i uvjerite se u savršenstvo mirisa i okusa ovog magičnog kraja!