Smještena u malom, skrovitom mjestu na zapadu Istre, u slikovitom mjestašcu Brtonigla, konoba Primizia food & wine pružit će Vam jedinstveni doživljaj i pomoći da upoznate čari Istre u njezinom najboljem svjetlu. Na meniju konobe pomno su birana sezonska istarska jela i autentični specijaliteti istarskog kraja poput primjerice mesa iz krušne peći, meso istarskog goveda boškarina ili pak teletina, ramstek i juneći biftek. Tjestenina, jedna od autentičnih tradicionalnih mediteranskih namirnica, u Istri ima povijesne korijene i dugu tradiciju pripreme najraznovrsnijih vrsta. Na meniju ćete tako pronaći ukusne fuže, njoke, tagliatelle u izvrsnim kombinacijama s divljim gljivama, mesom od boškarina ili nezaobilaznom istarskom delicijom – crnim tartufom.

U Primizia food & wine konobi posebna se pozornost posvećuje sezonskim namirnicama, na temelju kojih se izrađuje pomno odabran meni. Primjerice zimski specijaliteti, tradicionalno pripremani u Istri su pršut, kobasice i suhomesnate delicije, dok su u proljeće aktualne divlje šparoge i sirevi. Ljeto je vrijeme trešanja, smokava i povrća iz domaćeg uzgoja, a na jesen tu su aromatični tartufi čiji se miris u ovo doba godine širi cijelom Istrom. Tradicija domaćeg uzgoja svježih namirnica u Primizia food & wine jedna je od specifičnosti konobe, čija povijest seže u prošlo stoljeće. Na obiteljskom imanju nedaleko od Brtonigle dugo se vremena uzgajala vinova loza i maslina, a danas u ekskluzivnoj ponudi ovog restorana nudi se extra djevičansko maslinovo ulje San Rocco i vinski ocat Cavallier.

Okružena prekrasnom netaknutom prirodom i brojnim nasadima vinove loze, Primizia food & wine omogućit će Vam nezaboravno iskustvo okusa i mirisa Istre iz prve ruke, gdje ćete također moći okusiti i autentične sorte vina iz bogate enoteke konobe. Dopustite svojim osjetilima da ih preplavi čarolija okusa i mirisa Istre i prepustite se užicima i doživljajima bogate povijesti i tradicije istarskog kraja.