Nakon duge i hladne zime kada dani postaju svjetliji i topliji, potražite proljeće u obliku ukusnih sezonskih namirnica.

Prvi znaci proljeća na istarskom poluotoku nisu visibabe i jaglaci, nego zelene glave mladih divljih šparoga. Riječ je o gorkasto-slatkoj biljci izraženih nutritivnih vrijednosti.

Posjetite konobu Primizia Food & Wine jer je sezona šparoga upravo otvorena! Tijekom travnja, svibnja i lipnja ljubitelji šparoga mogu uživati u brojnim ukusnim jelima pripremljenim od ove izvrsne namirnice. S obzirom na to da šparoge dominiraju Brtoniglom, magičnim mjestom na četiri zemlje, one su često i dominantni sastojak vrhunskog pijata u konobi.

Započnite jutro zdravim i ukusnim doručkom. Kušajte vrhunske proljetne specijalitete i odlučite se za svježe šparoge u kombinaciji s domaćim istarskim pršutom ili skutom. Probajte fritaju s gljivama uz koju se često poslužuju šparoge, tek blago začinjene maslinovim uljem. Kombinacija koja će oduševiti vaše nepce!

Uživajte u autohtonim okusima istarskog zavičaja i priuštite vašim nepcima jedinstveni gastro užitak!