U konobi Primizia food & wine gdje se miješaju sve ukusne arome i mirisi Istre, okusite tradicionalne recepte tjestenine sa svježim namirnicama iz prirode. Pljukanci su tradicionalni istarski recept za najbolju tjesteninu, a izvrsno se slažu sa svim umacima, plodovima mora, mesom ili pak gljivama. U Primizia food & wine možete ih okusiti u slasnoj proljetnoj varijanti s pinjolima, pršutom, vrganjima, rikolom i cherry rajčicom. Pljukanci primavera izvrstan su izbor za istarsko osvježenje koje će ugoditi Vašem nepcu i otkriti Vam sve čari autentične istarske kuhinje. Još jedna originalna istarska receptura su pljukanci s morskim plodovima. Crni pljukanci sa kozicama i kaneštrelima, idealan su ljetni morski specijalitet koji će Vas jednako tako oduševiti i očarati sva Vaša čula. Kanštrele ili češljarke su izvorni domaći školjkaši sjeverozapadnog dijela Istre, lepezastog su oblika a mogu narasti i do 6 centimetara, a najčešće ih nalazimo na šljunovitom dnu morskih obala, na dubinama i do 50 metara. Idealne su za ljetno osvježenje i slasni ručak uz čašicu vina.

U konobi Primizia food & wine posebna je pozornost posvećena odabiru svježih i autentičnih istarskih namirnica, posebice onim sezonskim, tako da u svako godišnje doba možete okusiti izvorne okuse Istre. Smještena u prekrasnoj Brtonigli, jedno je od neizostavnih pristaništa vinskih cesta, koje svojim mirisima tradicije oduševljavaju sve one koji se odluče na odmor u čarobnom ambijentu Istre uz vrhunska jela i najbolja domaća vina.